Известие

Collapse
No announcement yet.

156 PROBLEM S USKORENIETO

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 PROBLEM S USKORENIETO

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ,
    НАСКОРО СИ КУПИХ 156 И ЗАПОЧВАМ ДА Я ПРАВЯ СЕГА, НО ВНЕЗАПНО МИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ С УСКОРЕНИЕТО!!! АБЕ КАКТО СЕ КАЗВА ЕДНИ ГУМИ НЕМОГА ДА ПИЛНА ИМА НЕШТО, КАТО ЗАБАВЯНЕ КОГАТО НАТИСНА ГАЗТА СЛЕД СЕКУНДА, ДВЕ ЗАПОЧВА ДА НАБИРА ПЛАВНО НЯМА Я ДИНАМИКАТА, А Е 155 кс.!!!! ВЗЕХ Я С ЕДНА ВИЕШТА РОЛКА НА АНГРЕНАЖА, СВЕШТИТЕ СА ЗА СМЯНА, МАСЛО , ФИЛТРИ И Т.Н. КАКТРО СИ МУ Е РЕДА, ДАЛИ ШТЕ СЕ ОПРАВИ ??? ДАЛИ МОЖЕ ДА Е ОТ ЖИЛОТО НА ГАСТА?!?!! МНОГО МИ Е ПРИТЕСНЕНО ДА НЕ Е ИЗЛЕЗЕ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМА!

ПОМАГАЙТЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ! БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
    156 2.0 TS '99 (бивша) 147 1.6 (НАСТОЯЩА)

Нема да се плашиш и моята е същата.Като смениш консумативите - пиши дали има промяна.Виж дебитомера дали е в час.Имаше 1 такава тема относно невървежа в ниски обороти
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6249
    Alfa156 Against All

Comment

Добре дошъл

Както сам си се досетил вече - това дето му викат консумативи са си задължителни, мога да добавя, че особено при TS свещите са си особено важни!
      Отделно задължително е да минеш един БОШ тест, за да разбереш
      дали дебитоера и ламдата не са в пенсия, щото ако те не бачкат няма как да разбереш, че колата ти толкова коне.
      Успех!
      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7186
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Виж си катализатора дали не е заминал
          156 V6 turbo

Comment

Благодаря ви за съветите момчета,
            В събота я карам на майстор, ще ви пиша за резултата веднага!
            А имам и още един ? къде мога да намеря читав човек да ми оправи задната дясна врата, че е леко подбита, а явно не и е и за първи път защото чак като я измих, видях че имало вмешателство и боята е една идея по-различна, както и това ръбчето в горната част (под стъклото) е "hand made" и е леко криво

Comment

ПРЕДИ СЕДМИЦА СИ КУПИХ АЛФА 156 1.8 TS И ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ С УСКОРЕНИЕТО. ВЪРВИ ЧАК СЛЕД 3 ХИЛ. ОБОРОТА. ПИШИ СЛЕД КАТО Я ОТКАРАШ НА РЕМОНТ.
              Alfa 156 1.8 TS '98

Comment

Тц,няма да се оправи да върви преди 3 само със смяна на консумативи:
                Първоначално публикувано от valjo
                иска да ти каже, че е нормално да е така

ако искаш да се промени:
                1. Отпушена генерация
                2. Филтър
                3. Чип

и така
                Alfa156 Against All

Comment

Каво точно предлагаш, че не те разбрах!?!?!
                  Да я пипна с чип???

Comment

Ако имаш възможност давай...Аз не съм много в час,по-знаещите да кажат.Но определено ще има промяна!
                    Alfa156 Against All

Comment

Момчета аз реших проблема с ускорението до 3 000 оброта.След диагностика във Ванто,като се качих на колата неможах да я позная.Но ми забива нос докато не загрее сутрин.Така че за ускорението нетрябват никакви чипове.Моля ако някой е решил проблема с забиването на носа докато загрее да пише.
                      Alfa 156 1.8 TS '98

Comment

Уффффф, тоя "проблем" със "забиването на нос" е на път да задмине по социална значимост дори прословутия женски оргазъм
                        А дали наистина е проблем? Преди време hf_hpe обърна внимание, а и аз после попрочетох, че преди достигане на оптимална работна температура компота просто вкарва желанията на юзъра (колко е натисната газта) в някакви си безопасни според него норми (тоест не дава да се ръчка колата студена). Което не значи, че подобен (но по-силно изразен) ефект не е вследствие на проблем де, само като вметка го казвам това, че обикновено на hf_hpe забележките са основателни

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

често забива нос поради дефектен датчик за темп на водата - този за компира - не този за стрелката
                          и като резултат много въздух малко бензин (или обратното)
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            често забива нос поради дефектен датчик за темп на водата - този за компира - не този за стрелката
                            и като резултат много въздух малко бензин (или обратното)
                            Да ти кажа твойто "често" в реалност е мнооогоо рядко

А таквиз дет не вървят до 3000 ми ги дайте аз ги лекувам споко

И стига сте писали глупости така си били и незнам си кво ми ако се направи свястна диагностика в 99% от случейте колите се оправят и собствениците немогат да си ги познаят А тва че колата забива нос студена също е отстраним проблем и щом ванто не са го хванали начи не са си сваршили работата
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                              Да ти кажа твойто "често" в реалност е мнооогоо рядко
                              ми от ко забива тогаз?
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X